Komentáře

1 Maltitol Maltitol | Web | 31. ledna 2015 v 20:45 | Reagovat

Dobrý den,
lepší než umělá sladidla je používat přírodní sladidla. My používáme maltitol a jsme naprosto spokojení! Je to sladidlo s nízkým GI a má půlku klaorií co sacharóza. Neváhejte si přečíst něco nového http://maltitol.cz/

2 Miroslava Miroslava | E-mail | 31. ledna 2015 v 21:05 | Reagovat

Dobrý den, děkuji za příspěvek. Přesto: 100g maltitolu jsou více než dvě výměnné jednotky (240 kcal). Hlavně proto, že škrob je cukr. Vím, že to není moc, ale raději upřednostňuji stévii, neboť má energetickou hodnotu NULA a je zcela přírodní. Přírodních sladidel je u nás více, ale ŽÁDNÉ nemá 0 sacharidů - kromě stévie. V tom je její největší výhoda. Osobně ji synovi dávám do všeho. Zrovna dnes měl k svačině krupicovou kaši se stévií. Počítám pouze krupici, neboť v mléce se varem laktóza eliminuje. Osladím už při varu + stévii dám do rozpuštěného másla. Nezatěžuji se jiným počítáním. Je to pohodlné a zdravé. Každopádně děkuji za tip. M. Exnerová

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.