Svíčková omáčka

15. května 2014 v 19:42 |  Zajímavé recepty
Hodně kořenové zeleniny (cibule, celer, petržel, mrkev) dusíme spolu s masem (hovězí nebo i krůtí) v hrnci pod pokličkou (samozřejmě "papiňák" je fajn).

Vhodné koření: bobkový list, nové koření, celý pepř. Když je maso měkké, vše přecedíme, maso pokrájíme, vložíme zpět
do hrnce. Veškerou zeleninu rozmixujeme nebo umeleme - tím vznikne zahušťovací směs. Nalijeme do hrnce s masem, vrátíme vývar, nalijeme celou smetanu. Dosolím. Jíšku nepřidávám! Zahušťuji pouze zeleninou. Ušetřím tak jednotku a tím pádem jeden knedlík navíc…
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama